e-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen (F. de Moei) Review + Ervaringen5 min read

0
6325

De onwaarschijnlijk populaire e-Cursus 'Blijvend Zelfvertrouwen' ontwikkeld door Frank de Moei. Begin 2018 nam ik zelf de proef op de som.

Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel goeroe's die van alles beloven om meer zelfvertrouwen te krijgen. De één biedt Huis-Tuin-en-Keuken zelfvertrouwen advies, terwijl de ander beweert drs. te zijn. 

Wat moeten we hier nog van geloven?

Van mij krijg je een broodnuchtere, bloedeerlijke beoordeling van het product.

Mijn Blijvend Zelfvertrouwen cursus review

Zelf heb ik Blijvend Zelfvertrouwen aangeschaft voor een kleine €50,- en heb ik mezelf ondergedompeld in de 12-weken-durende e-Cursus. Op het internet is er rijkelijk "informatie" over te vinden en zijn er tientallen zogenaamde recensies van reviewsites over geschreven. Zelf twijfel ik sterk aan de integriteit van deze recensies. Het internet bulkt ervan en ik krijg sterk de indruk dat het product uit puur commercieel belang wordt gepromoot. De beoordeling spreekt voor zich en ik wil je daarom middels deze review behoeden, als je erover denkt om aan deze cursus te beginnen.

In dit artikel de review en mijn ervaringen van de e-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei. 

 • Wat je van de cursus kan verwachten.
 • Hoe de cursus eruit ziet.
 • Wat het doel van de cursus is en of dat behaald wordt.
 • De plus- en minpunten van Blijvend Zelfvertrouwen.
 • Een alternatief dat wél werkt.
blijvend zelfvertrouwen

Frank de Moei


Doel van de cursus 

Het doel van Blijvend Zelfvertrouwen is vanzelfsprekend: het kweken van zelfvertrouwen op lange termijn. Geen quick-fix, maar het creëren van een intens geloof in jezelf en dat je de wereld aan kan. Dat zou de insteek moeten zijn.

Je leert dit aan de hand van diverse artikelen & ebooks die je per mail toegezonden krijgt. Dit, over een periode van 12 weken.

Wat je krijgt na betaling van de e-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen

Na betaling krijg je netjes elke week een mail van Frank de Moei, genaamd: Newstart E-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen #[+ de betreffende week]. Dit is een geautomatiseerd proces.

Allereerst krijg je het boek "Inzicht in je Kracht" toegestuurd. Deze dateert uit 2012. Verder gaat de cursus in op:

 • mythes over zelfvertrouwen.
 • hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen door tegen jezelf te vertellen dat je een geweldig persoon bent.
 • waar zelfvertrouwen uit opgebouwd is.
 • oorzaken uit het verleden voor een gebrek aan zelfvertrouwen.
 • hoe een gebrek aan zelfvertrouwen zich uit.
 • opdrachten om het gebrek aan zelfvertrouwen helder te krijgen.
 • opdrachten om blijvend zelfvertrouwen te genereren.
 • in de laatste mail wordt een koppeling gemaakt met andere producten die vanuit Newstart ontwikkeld zijn.

Het bevat ook verschillende bonussen die jouw weg naar meer zelfvertrouwen zou moeten ondersteunen. Dit zijn allen behoorlijk gedateerde ebookjes.

Mijn persoonlijke ervaring met e-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen

Helaas ben ik niet erg te spreken over de e-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen. Ik zie het als een overgewaardeerd en vrij nutteloos product. In de eerste weken was ik zeer enthousiast over de cursus, omdat ik het idee had dat het écht waardevol zou zijn.

Alleen... nadat ik het product volledig ben ondergaan zat ik nog steeds met dezelfde problemen; mijn zelfvertrouwen was niet, of alleen tijdelijk verhoogd. Hoe kan dat?

blijvend zelfvertrouwenDeze cursus gaat één heel belangrijk punt voorbij in mijn ogen. Je brengt netjes in kaart wat er aan de hand is en er zitten zelfs actie punten en opdrachten. Alleen kom je er niet mee verder.

Je brengt alles in kaart, maar een concreet actieplan voor het verloop zit er niet bij. Tevens zijn bepaalde opdrachten in mijn ogen waardeloos, zoals jezelf ervan willen overtuigen dat je geweldig bent.

Zo werkt het niet. Niet voor niets heb ik mijn geld teruggevraagd. Frank de Moei probeerde mij nog te overtuigen om dit niet te doen, waarbij ik als antwoord gaf dat hij een goede politicus zou zijn. Het geld kreeg ik binnen een week teruggestort op mijn rekening.

Waarom de cursus van Frank de Moei in mijn ogen geldverspilling is

Het probleem van deze e-cursus; je krijgt geen leven waar je gelukkig van wordt door tegen jezelf te zeggen dat je gelukkig bent. Je krijgt niet op wonderbaarlijke wijze meer zelfvertrouwen door (herhaaldelijk) tegen jezelf te zeggen dat je geweldig bent.

De eerste persoon moet ik nog leren kennen die, door tegen zichzelf in de spiegel te zeggen dat hij geweldig is, zichzelf ook daadwerkelijk geweldig gaat vinden. Als je jezelf geweldig vindt, dan hoef je dat niet tegen jezelf te zeggen. Als je dat tegen jezelf gaat zeggen met de intentie jezelf te moeten overtuigen dat je geweldig bent, dan gaat er volgens mij iets mis. Daarentegen, als je je zelf geweldig vindt, dan komt dat voort uit een gevoel van dat je je leven zo hebt ingekleurd zoals jij dat wil.

Als je jezelf niet geweldig vindt, dan wil je voor jezelf helder krijgen hoe dat komt, wat de huidige redenen daarvan zijn en wat je nu kan doen om daar aan te werken. Dát is in mijn ogen de sleutel naar blijvend zelfvertrouwen. En daar beste lezer, heb ik zo meteen een geweldig alternatief voor. Een alternatief die wellicht iets duurder is, maar waarbij je overgaat op ACTIE en écht iets teweeg gaat brengen in je leven. 

Niet lullen, maar poetsen. 

Pluspunten

 • Je brengt in kaart wat op dit moment de oorzaken zijn van je gebrek aan zelfvertrouwen. Dit is handig om een actieplan te maken.

Minpunten

 • Komt niet to the point.
 • Je blijft met dezelfde issues achter.
 • Biedt geen concreet actieplan om je leven, relaties, geluk en jezelf te ontwikkelen.
 • De geboden informatie is vrij droge stof en saai. Zet niet aan tot actie, eerder tot piekeren.
 • De e-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen bevat opdrachten die weinig zin hebben
 • Niet concreet en niet behulpzaam geweest in het verhogen van mijn zelfvertrouwen

Beoordeling Blijvend Zelfvertrouwen

5

Inhoud

5.0/10

Praktisch

5.0/10

Gemak

5.0/10

Bruikbaarheid

5.0/10

Stijl

5.0/10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier alsjeblieft je naam in.