Zijn Oscar Helm, Jonathan Schokker en hun bedrijf S&H Uitgeverij Oplichting? Ongepaste Abonnementen en Afschrijvingen!12 min read

Oscar Helm S&H Uitgeverij review

S&H Uitgeverij is een bedrijf waar ik geregeld klachten over binnenkrijg.

Mensen hebben te maken met een automatische afschrijving vanuit S&H Uitgeverij, zonder dat ze daar (bewust) toestemming voor hebben gegeven.

 • Een ongewenst abonnement, zo lijkt het.

Oscar Helmstäter en Jonathan Schokker zijn beide eigenaren van S&H Uitgeverij. Oscar Helm is onder andere bekend van zijn afslankproducten. 

Maar over heel veel zaken van deze besloten vennootschap heerst een wolk van vaagheid en onduidelijkheid.

 • Reden genoeg voor mij om eens GOED onderzoek te doen naar dit bedrijf en mijn bevindingen met jou te delen!

In dit artikel ga ik de diepte in over Oscar Helm, Jonathan Schokker en S&H Uitgeverij. Wat valt er allemaal onder dit bedrijf? Wat doen ze allemaal? Wie zijn de eigenaren nu ECHT? 

Wat vreten ze allemaal uit?

En bovenal; waar ontstaan alle klachten en problemen? Zie hier drie voorbeelden van berichten die ik heb gekregen:

Oscar Helm klacht
Klacht S&H Uitgeverij
Doorlopende machtiging

Wel grappig trouwens dat mensen hun mail specifiek naar MIJ richten, terwijl ik NIETS van doen heb met deze hele onderneming.

Dat is dan ook precies wat ik zeg tegen deze mensen; wend jezelf tot de bron: S&H Uitgeverij, Oscar Helm of Jonathan Schokker.


1.0 Wat is S&H Uitgeverij

In dit artikel ga ik open kaart spelen over dit 'bedrijf' en ik geef je antwoord op de vraag of het oplichting is of niet. 

Laat ik even beginnen met de gegevens die voor iedereen publiekelijk beschikbaar zijn via de Kamer van Koophandel.

S&H Uitgeverij staat namelijk bij de KvK ingeschreven onder nummer 65955676 als besloten vennootschap.

Op de foto hiernaast zie je het kantoor van het bedrijf. 

S&H Uitgeverij Kantoor

Ziet er gezellig uit toch? 😉

Naar eigen zeggen hebben ze een uitstekende klantenservice. Letterlijk staat er op hun website "snelle en goed bereikbare klantenservice".

Mijn eigen ervaring is echter het tegenovergestelde. En er zijn meer mensen die eenzelfde negatieve ervaring hebben met dit bedrijf. Slechte service. Maar waarom?


1.1 S&H Uitgeverij contact en adresgegevens

Volgens het bedrijfsregister is de uitgeverij gevestigd aan de Zekeringstraat 17 A, 1014 BM te Amsterdam.

Oscar Helm Review

Ze hebben ook een eigen website waar je meer informatie op kunt vinden.

Daarnaast is de eigenaar te bereiken op een mobiel nummer. Wegens privacyredenen kan ik dit telefoonnummer hier niet tonen.


1.2 Wat er allemaal onder de B.V. valt

Goed, het is dus een écht bedrijf met échte mensen. Je kunt blijkbaar het kantoor gewoon bezoeken in Amsterdam. Zelf woon ik daar niet in de buurt, dus ook niet echt een optie om langs te gaan.

Mocht je zelf een keer in de gelegenheid zijn, ga er gerust even langs en maak een praatje met de twee eigenaren.

Dit behoort allemaal tot de uitgeverij (alle informatie is te vinden op deze pagina):

 1. 1
  J&O Dating- en Relatiehulp 
 2. 2
  Edwin Edinga Relatieadvies
 3. 3
  HappyHealthy
 4. 4
  Sharketing
 5. 5
  Chris Coster Advies
 6. 6
  Boris Bergman Advies
 7. 7
  S&H Digitale Hulpmiddelen
 8. 8
  HealthyHappy
 9. 9
  Sagesse Santé
 10. 10
  Marc Blanc Conseils relationnel

Opvallend is dat Oscar en Jonathan actief zijn in verschillende gebieden.

Ze zijn dus niet gespecialiseerd op één gebied, maar concentreren zich op vele onderdelen des levens.

Ik vind het merkwaardig dat ze vaak een voor- en achternaam gebruiken met dezelfde eerst letter. Chris Coster, Glenn Goossens, Edwin Edinga, Boris Bergman, Sagesse Santé, etc.


1.3 Werkzaamheden van S&H Uitgeverij

Voorop staat dat zij de rol als online marketingbedrijf met eigen informatie producten vervullen (ebooks, videotrainingen etc.) op het gebied van zelfontwikkeling, afvallen, dating etc.

Letterlijk wordt er aangegeven:

"De exploitatie van online platforms ter aanbieding van (digitale) producten en diensten."


1.4 De eigenaren Oscar Helm en Jonathan Schokker

Interessant om te zien is dat er twee eigenaren zijn van dit bedrijf en één aandeelhouder. 

 • Hoofdeigenaar: Oscar Lucebert Helmstäter
 • Mede-eigenaar: Jonathan Schokker 
 • Aandeelhouder: Schelmer B.V.

Nu wordt het echt interessant. Want ik weet dat deze uitgever zeer veel informatieproducten heeft uitgebracht onder allerlei namen, terwijl hier slechts twee ECHTE eigenaren verantwoordelijk voor zijn. 

Overigens zijn S&H Uitgeverij en Schelmer B.V. niet de enige bedrijven die op dit adres geregistreerd staan. Ook Schokker J B.V. staat hierop geregistreerd. Jonathan Schokker dus.

Daarnaast is Schelmer B.V. de enige (hoofd)aandeelhouder. En die is op hetzelfde adres ingeschreven. Dit bedrijf heeft dezelfde eigenaren.

Oscar Helm is uiteraard bekend van HappyHealthy.nl. Hier heeft hij diverse producten te koop staan. Denk aan de Afslank Receptenbijbel, Strakke Buik Bijbel, Smoothie Afslankbijbel, Slank in 15 Minuten, Slank met Toetjes en Glucomannan voedingssupplementen. 

Maar dat is nog niet alles...


1.5 Wie zijn Glenn Goossens? Geld Gorilla? Chris Coster? Boris Bergman? Edwin Edinga?

Een greep uit de namen waaronder S&H Uitgeverij geschuild gaat. 

​En zo gaat de lijst nog wel even door. Al dit soort websites zijn onderdeel van S&H Uitgeverij. De websites lijken op elkaar. De schrijfstijl is hetzelfde. De lay-out van de ebooks zijn identiek. De insteek is hetzelfde; verkopen.

Op zich is dat allemaal natuurlijk helemaal niet erg. De formule die zij hebben gevonden WERKT. De websites werken. De personages die ze inzetten komen vertrouwt en deskundig over. De producten lopen goed.

Ze hebben "de smaak te pakken" en maken enorm veel sales.


2.0 Oscar Helm en daarmee S&H Uitgeverij oplichting?

In principe is Oscar Helm een eerlijke verkoper. Zo geldt dit ook voor zijn compagnon Jonathan Schokker. Wat ik wel erg opvallend vind is dat ze telkens personen inschakelen voor andere producten en daar vervolgens een verzonnen naam aanplakken.

Denk aan BB (Boris Bergman), CC (Chris Coster), EE (Edwin Edinga), of GG (Glenn Goossens van Gespierde God) noemen.

Je hoeft geen geleerde te zijn om te zien dat dit allemaal verzonnen namen zijn. Over de personen op deze websites zelf is namelijk NERGENS echte informatie terug te vinden. Deze mensen lijken te zijn ingehuurd. En bovenal:

 • Alles is terug te leiden naar de ECHTE personen achter deze producten; Oscar Helm en Jonathan Schokker.

Waarom ze dit doen? Het is een marketingtechniek. Op deze manier kunnen Oscar en Jonathan vrij 'anoniem' blijven, door niet ZELF het gezicht te zijn van al hun producten.

Maar laten we het even hebben over de slimme verkooptechniek van S&H Uitgeverij die ook al in Radar besproken is. Daar zie je hoeveel klachten er lopen tegen Oscar Helm en zijn praktijken. 

Want ook al is hij misschien een eerlijke verkoper, als ik kijk naar de ontevredenheid van mensen lijkt het niet helemaal ethisch wat hij doet. Kijk ook eens naar de reacties en het wantrouwen van mensen in de Consumentenbond.

Daarnaast is er een klacht over de voedingsupplementen ingediend. Deze lijkt onopgeslost.

Toch blijkt hij, ondanks alles, nog steeds zeer veel winst te maken, als ik kijk naar zijn jaarrekening 2018/2019.


2.1 Klachten over ongewenste abonnementen en incasso's

Ieder en dan bedoel ik LETTERLIJK ieder product dat je van S&H kunt kopen; of het nu de Complete Ejaculatie Controle, Geld Gorilla Geheimen of de Afslank Receptenbijbel is, gaat gepaard met de mogelijkheid tot een abonnement.

Het is een -in mijn ogen opdringerige- manier om mensen (onbewust en ongewild) een abonnement te verkopen. Of de vinkjes nu standaard aan of uit staan.

Ik krijg zo vaak mailtjes van mensen met de vraag hoe ze deze ongewenste afschrijvingen moeten stopzetten. Zie in de intro van dit artikel al een kleine greep van die mails.

Kijk ook eens naar de bedankpagina van Gespierde God. Dit zie je LETTERLIJK na aankoop van dit ebook over hoe je gespierder wordt. 

Gespierde God bedankpagina

Een prachtige manier om een abonnement te verkopen. Je betaald nu slechts één euro om het uit te proberen. Vind je het niets? Laat het dan weten en het wordt gestopt. 


Oscar Helm weet zelf maar al te goed dat er genoeg mensen zijn die het ofwel niet helemaal doorhebben, ofwel vergeten. Hierdoor krijgt hij makkelijk extra geld binnen van deze abonnementen. Sommige mensen komen er maanden later pas achter. En aangezien ze er zelf mee in zijn gestemd, hebben ze geen poot om op te staan. Het geld blijft gewoon bij S&H Uitgeverij.

Laat de kassa maar rinkelen!


Toch, als we hier kritisch naar kijken is het wel zo dat het altijd duidelijk vermeld wordt. Voordat je hiermee in zee gaat moet je gewoon goed alles lezen. En niet zomaar vinkjes neerzetten, waardoor je ongevraagd/onbewust een abonnement aangaat.

Sommige mensen kijken niet goed waardoor ze in hun eigen vingers snijden. Een goede vraag om te stellen is dan ook: 

"Is dit dan de fout van Oscar of gaat de klant zélf de fout in?"


2.2 Lidmaatschap opzeggen

Op de opzegpagina van HappyHealthy.nl wordt duidelijk aangegeven dat de klachten inmiddels achterhaalt zijn. Of dat echt zo is vraag ik me af, aangezien ik nog steeds mailtjes krijg van mensen met dezelfde klachten.

Oscar Helm opzeggen

Wat ik zelf wel zeer netjes vind van Oscar is dat ALLE klachten worden beantwoord. Dat is niet alleen op zijn eigen website het geval, ook bij de Consumentenbond en Radar gaat hij er zelf netjes op in.

Het lijkt erop dat het vervolgens wel netjes wordt afgehandeld. Mensen zijn weer tevreden. Dat is dan wel weer een geruststelling. Hij gaat er wel goed mee om. 

S&H Uitgeverij klachten

Wel is het zo dat als mensen één of meerdere maanden het abonnement (onbewust) zijn aangegaan, zonder stop te zetten, naar hun geld kunnen fluiten. Ze hebben er namelijk zelf mee ingestemd op het moment van aankoop.


3.0 Eindconclusie over S&H Uitgeverij B.V., Oscar Helm en Jonathan Schokker

In mijn optiek is het een beetje van beide. Kijk, na aankoop van een product staat er heel duidelijk dat je EERST een euro kunt betalen om één maand uit te proberen van hun upsell; het abonnement.

Als je hiermee in zee gaat en je grijpt niet in voordat de 30 dagen zijn verstreken, dan wordt het eerste maandbedrag van dit abonnement direct van je rekening afgeschreven.

Sommige mensen hebben dit niet doorgehad, waardoor ze tientallen en zelfs honderden euro's lichter zijn geworden.

Ze hadden simpelweg niet door dat ze een abonnement aangaan. En daar komen veel klachten vandaan. Het belangrijkste advies wat ik je dan ook kan geven is: let goed op wat je koopt en waar je wel of geen vinkje neerzet.

Mijn eindconclusie is in ieder geval dat ik nooit meer een product zal kopen van S&H Uitgeverij. De Ejaculatie Controle was simpelweg triest, Gespierde God viel me ook behoorlijk tegen en daarnaast is de Revolutionaire Seksmethode zo basic als maar kan.

Over de service ben ik niet te spreken. Zelf geven ze zo mooi aan dat ze binnen twee dagen reageren, maar niets is minder waar. Bij vragen over Gespierde God heb ik letterlijk nooit antwoord gekregen. 

Het lijkt erop alsof vragen dan ergens in een bodemloze put verdwijnen.

Daarnaast snap ik dat je als bedrijf graag wilt verkopen. Je wilt zoveel mogelijk mensen bereiken en dat mensen geld aan je geven. Dat snap ik maar al te goed. Alleen door dat op deze manier te doen, hoe kun je dan nog trots zijn op je eigen bedrijfsvoering?


3.1 Samenwerken met Oscar (gelukkig) afgekapt

Een tijdje terug leek het me leuk om met Oscar samen te werken als affiliate. Ik kende de kracht van Glucomannan, dus ik wilde graag zijn voedingssupplement promoten. Allereerst wilde ik een recensie schrijven over zijn product.

Blijkbaar moet je bij hem hier eerst toestemming voor vragen. Dat is al uitzonderlijk.

Vervolgens gaf hij aan:

"Wij vinden affiliates met review traffic niet zo interessant, het levert ons vrijwel niets op."

Blijkbaar boeien reviews hem niet. Of het nu positief of negatief is. So be it. Hij doet het verder hartstikke goed en wat hij doet levert zeer goed geld op is te zien in zijn winstuittreksel van de KvK.

Achteraf gezien ben ik hartstikke blij dat dit niets is geworden. Ik wil verder niets meer met deze vage en sneaky business van doen hebben. Zijn producten zijn vast en zeker van onschatbare waarde voor veel mensen, alleen krijg ik er zelf een zeer nare smaak van in de mond. Ik zie het als een vieze verkooptechniek.

Dit baseer ik op mijn eigen ervaring met dit bedrijf, de klachten op het internet en de mailtjes die ik binnenkrijg.

S&H Uitgeverij mag dan wel alle klachten netjes hebben opgelost. Het feit dát jij (Oscar en Jonathan) en je bedrijf al zijn besproken in Radar, de Consumentenbond én dat er klachten zijn op Klachtenkompas zegt voor mij heel veel.

Dan gaat er al iets goed mis en heb je simpelweg dingen stappen ondernomen waarvan je zelf ook wel had kunnen bedenken dat mensen het niet oké zouden vinden. En toch heb je het doorgezet.

Dan ben je onethisch bezig in mijn optiek.

Maar iedereen verdient een tweede kans, toch? 


3.2 Slotwoord (case van oktober 2019)

En ja hoor... WEDEROM een mail. Dit keer van Theo. Ook hij zit onbewust vast aan abonnement en wil het stoppen. Hieronder zie je de mail uitwisseling die ik met hem had.

Het lijkt erop dat er nog maar weinig schot in de zaak zit, ondanks dat Oscar en "Peter van de Klantenservice" iets anders melden.

Theo klacht De Revolutionaire Seksmethode

Aan Theo heb ik vervolgens gevraagd of hij wat meer gegevens heeft. Zo wist ik zeker of het wel of geen klacht was over S&H Uitgeverij. En wat blijkt:

Theo klacht S&H Uitgeverij inclusief screenshot

Dit bevestigd het voor mij des te meer. Ik wil niets te maken hebben met dit soort wanpraktijken. Al is het alleen maar uit principe. Dan kunnen ze NOG zo'n goed product/boek/training hebben. Achter deze manier van geld maken (en zich ook nog van de domme houden) kan ik niet staan. 


Wat is jouw ervaring met S&H Uitgeverij?

Vertel jouw verhaal in een reactie hieronder en help anderen!

Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier alsjeblieft je naam in.