Mitchel van Duuren Review: Mijn Ervaringen met zijn Keto Producten!23 min read

0
1232
Mitchel van Duuren ervaringen

Mitchel van Duuren heeft op ElkeHapTelt.nl allerlei producten uitgebracht, zoals de Keto Revolutie, de Keto Challenge en een ebook met 101 Keto Recepten.

Supertof dat je hier kijkt, want dit is de definitieve review van Mitchel van Duuren en zijn keto producten.

Ik deel mijn ervaringen met de 'guru' zelf en zijn cursussen + boeken.

In deze complete recensie ga ik 5 onderwerpen behandelen:

 • Wie is Mitchel van Duuren en is hij betrouwbaar?
 • Wat is de Keto Revolutie?
 • Wat is de Keto Challenge?
 • Wat kun je verwachten van het 101 Keto Recepten ebook?
 • Voor welke doelen de producten van ElkeHapTelt ingezet kunnen worden (en voor welke vooral niet).

1.0 Complete Keto Revolutie, Challenge en 101 Keto Review

Als je wat te veel vet hebt, wil je er alles aan doen om dit kwijt te raken. Sporten alleen helpt niet. Je moet ook iets aan je voeding doen. Alleen op deze manier kun je de vetverbranding écht activeren.

Het keto-dieet is dan misschien wel één van de meest effectieve methoden om vet te verbranden. Buiten dat kent het ketogeen dieet vele andere voordelen.

Je zal effectiever en makkelijker vet verbranden, gezonder worden, je fitter en energieker voelen en krijgt zelfs verhoogde focus op moeilijk werk.

Ik vertel je of deze producten de moeite waard zijn om te kopen. Mijn ervaringen wijzen uit of de Keto Revolutie, de Keto Challenge en 101 Keto Recepten bijdragen aan de zojuist genoemde gezondheidsvoordelen.

 • Ook help ik je een keuze te maken in welke van deze drie producten het beste aansluit bij jouw persoonlijke doelen. 
Ketogeen dieet

1.1 Waarom het ketogeen dieet zo'n verschil maakt

Misschien heb je nog nooit gehoord van ketose. In het kort is dit een staat waarin je lichaam vet verbruikt als energievoorziening in plaats van koolhydraten. Je kunt deze staat alleen bereiken als je heel zorgvuldig let op wat je eet.

De voordelen hiervan zijn duidelijk. Je verbrandt niet alleen lichaamsvet, maar je voelt je ook nog eens een stuk energieker. Ook zal je niet meer kampen met de maar al bekende dipjes die ontstaan binnen het koolhydraatrijke dieet.

Veel mensen maken de fout om zelf maar wat te gaan experimenteren met andere voeding in de hoop om zo in ketose te komen. Dit is een recept voor mislukking.

Je gaat je lamlendig voelen en grijpt uiteindelijk uit pure ellende naar de ongezonde voeding. Ja, ik spreek uit ervaring 😉

Vandaar dat Mitchel van Duuren deze Keto Challenge, de Revolutie en de 101 Recepten heeft ontwikkeld.

Deze producten zijn gemaakt om jou zo makkelijk, verantwoord en gezond mogelijk in een staat van ketose te brengen.

1.2 Wat is ketose precies?

De meeste mensen hebben een stofwisseling die gebaseerd is op de verbranding van suiker. Dat is wat we doorgaans meekrijgen in onze opvoeding. Na het eten blijven er suikers achter in het bloed. Dit fungeert als brandstof voor je lijf. 

Je lichaam haalt deze suikers uit je bloed door middel van insuline. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het vervoeren van suikers uit je bloed naar alle organen en (spier)cellen.

Suikers zijn dus belangrijk vanuit het oogpunt van een ‘standaard-dieet’ om de spieren aan te drijven. Als je gedurende een wat langere periode weinig suikers eet, dan gaat je lichaam op zoek naar andere bronnen van energie.

De meest logische bron is dan lichaamsvet. De staat waarin je lichaam gebruik maakt van vet als brandstof wordt ketose genoemd.

In ketose zijn kent allerlei voordelen voor je lichaam. Zo is het goed voor je cholesterolwaarden. Je bent ook mentaal scherper. Waarom?

Dit komt omdat de vetverbranding ‘schoner’ en efficiënter is dan de verbranding van koolhydraten.

1.3 Voor wie zijn de Keto revolutie en de andere producten bedoeld?

De Keto Challenge, Keto Revolutie en de 101 Keto Recepten zijn niet voor iedereen bedoeld. Het is vooral ontwikkeld voor mensen die gezonder willen leven.

Mensen overtollig vet kwijt willen raken hebben hier ook zeer veel baat bij. Wanneer je je vaak vermoeid voelt door de dagelijkse suikerpieken en -dalen zal je ontzettend blij zijn als je straks aan het ketogeen dieet gewend bent. Echt een uitkomst.

Het ketodieet is ook een richtlijn om gewoon veel gezonder te eten.

Keto is goed te combineren met speciale diëten en voedselallergieën. Het dieet is goed glutenvrij en lactosevrij te maken.

Je kunt ook vegetarisch of zelfs veganistisch eten als je het dieet volgt, al is dit wel wat moeilijker. Dat vergt iets meer verdieping.
Keto Revolutie

1.4 Kun je hiermee gespierd worden?

Het dieet is niet altijd geschikt om spiermassa te kweken. Daarvoor eet je in principe te weinig eiwitten. Als je doel enkel en alleen is om spiermassa te kweken, dan kun je beter kiezen voor een ander dieet.

Er zijn wel bodybuilders die keto-diëten volgen, maar deze gebruiken andere principes. Zo zullen zij (veel) meer dan de standaard hoeveelheid eiwitten innemen.

Daarbij gebruiken de meeste bodybuilders en powerlifters (wanneer ze deels keto doen) een vorm van carb-cycling Hierbij eten ze op bepaalde momenten veel koolhydraten. Met name rondom de workout is dit voordelig, gezien de insuline-aanmaak die helpt bij spieropbouw.

Echter halen deze koolhydraten de sporter uit ketose. Het is daarom een variant van keto, maar niet meer volgens de officiële principes van het ketogeen dieet.

Als je meer spiermassa wilt opbouwen kun je daarom beter een ander plan volgen. Is je vetpercentage hoger dan 15%, dan gaat het Droog Trainen Protocol van Rinus en Henry jou helpen. Is jouw vetpercentage al onder de 15%, gebruik dan het Spiermassa Protocol.

Het is uiteraard een optie om eerst om één van de ketoproducten te gebruiken om droger te worden/af te vallen. Vervolgens ga je het Spiermassa Protocol gebruiken om spieren te kweken.

Rogier zette de stap...


Zelf was ik al lange tijd bezig met keto en vasten. Ik ken de voordelen al jaren. Alleen heb ik deze kennis uit meerdere bronnen moeten halen.

Vandaar dat ik benieuwd was of Mitchel's producten het makkelijker zouden maken om keto te gaan.


Ik kocht de Keto Challenge waarbij ik ook de Keto Revolutie (Goud) en 101 Keto Recepten kreeg. Kostte me nog geen 8 tientjes.


Hieronder zie je mijn ervaringen. Om te beginnen bij de maker van het product.

Rogier best droog

Rogier de Rijcke


2.0 Wie is Mitchel van Duuren?

De Keto Revolutie, de Keto Challenge en de 101 Keto Recepten zijn allemaal gemaakt door Mitchel van Duuren en zijn team. Mitchel is al jarenlang actief in de voedings- en gezondheidsbranche.

Zo heeft hij naast ElkeHapTelt.nl de websites Foodie.nl en Paleo.nl opgericht.

Het is ook mooi om te zien dat hij internetmiljonair is. Hij deelt zijn kennis en kunde op het gebied van internetmarketing, automatiseren en salesfunnels bouwen.

Zijn methode past hij sterk toe in de verkoop van zijn eigen producten.
Wie is Mitchel van Duuren

2.1 Activiteiten van Mitchel

Mitchel van Duuren is auteur van allerlei boeken op het gebied van voeding en gezondheid. Ik heb de Keto Revolutie en de Keto Challenge van hem gedaan, maar hij heeft ook allerlei artikelen over bijvoorbeeld Paleo.

Alles leuk en aardig, maar is van Duuren wel echt een expert? Of vooral een gewiekste marketeer die inspeelt op de verlangens van mensen om een gezond lichaam te hebben? Ik zocht het voor je uit. Lees verder voor mijn bevindingen met Mitchel.


2.2 Mijn ervaringen met Mitchel van Duuren

Al vaker heb ik Mitchel van Duuren voorbij zien komen. Dat is ook niet gek, want hij is de man achter een paar van de best bezochte websites op het gebied van voeding.

Op Paleo.nl vind je allerlei boeken en recepten over het Paleo-dieet. Mitchel is ook de eigenaar van Keto.nl en de bijbehorende programma’s.

Recent heeft Mitchel de overstap gemaakt naar de VS. Daar timmert hij met de website meal.com aan de weg. Daarnaast verkoopt hij supplementen via sites als Yummie Greens en Foodie.nl.

Mitchel is begonnen uit pure passie over voeding. Hij was vroeger lange tijd ongezond, totdat hij zijn voedingspatroon veranderde. Hij volgde eerst een paleodieet en ging toen het keto-dieet volgen.

Mitchel heeft inmiddels een heel team om zich heen gebouwd. Kijk dus niet raar op als je een e-mail krijgt van bijvoorbeeld Dennis, Relinde of Hamist. Dit zijn de teamleden van Mitchel.

2.3 Hij is betrouwbaar, zeer vriendelijk en behulpzaam

Niet alleen Mitchel, het gehele team is enorm behulpzaam bij vragen. Je krijgt binnen maximaal een dag antwoord waar je echt iets aan hebt. Het maakt hierbij niet uit of je een korte vraag hebt over de cursus zelf of dat je advies vraagt.

Het lijkt erop dat Mitchel veel aandacht heeft besteed aan de selectie van zijn teamleden. Deze zijn net zo gepassioneerd als hij en hebben een goede basiskennis.

Als je meer wilt weten over Mitchel, dan vind je hier meer informatie:

Uiteraard is zijn bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit zijn de gegevens van zijn B.V.

 • Mitchel van Duuren Holding BV
 • KVK: 55894380
 • Gevestigd te: Hazepad 15 A4 – 4825 Breda

Laat je niet foppen door het adres. Mitchel is een legitieme persoon met een officieel bedrijf en hij bestaat echt. 

Conclusie: Mitchel van Duuren is betrouwbaar en absoluut geen scam.

3.0 Bondige weergave deze 3 producten

De Keto Revolutie, de Keto Challenge en de 101 ketose recepten zijn drie vergelijkbare producten. Welk product moet je kiezen?

Laat ik eerst even kort opsommen wat je precies allemaal krijgt bij de 3 hoofdopties.

3.1 De 101 Keto Recepten pdf + bonussen 

Een ding is zeker. Als je alléén de 101 Keto Recepten koopt, dan mis je een stuk van de basis die je in de andere producten wel krijgt. De 101 Keto Recepten zijn alleen maar interessant als je zelf al op de hoogte bent van alle ins en outs van het keto-dieet.

Wel krijg je een Keto Snelstart Gids gratis toegestuurd waarmee je toch al wel gauw kunt beginnen. Dit zijn de 6 producten die je krijgt:

 • 101 Keto Recepten hoofdboek
 • Keto Snelstartgids
 • Keto Restaurantgids
 • Complete Keto Voedingslijst
 • Maaltijdplanningen & Boodschappenlijstjes (3 weken)
 • 101 Keto Excel Macro's & Calorielijst
101 Keto Recepten pdf
Best veel voor zo weinig geld (kleine 40 euro)

3.2 De Keto Revolutie

De Keto Revolutie komt in drie varianten: Brons, Zilver en Goud. Ieder product bevat andere infoproducten en is daarmee een completere gids.

Keto Revolutie Brons (kost 27 euro)

 • Het boek De Keto Revolutie
 • Het Intermittent Fasting handboek

Keto Revolutie Zilver (kost 37 euro)

 • Alles uit Keto Revolutie Brons
 • Het Keto Revolutie Receptenboek (met 63 recepten voor 21 dagen)
 • 21 Dagen Maaltijdplanners + boodschappenlijstjes

Keto Revolutie Goud (kost 47 euro)

 • Alles uit Keto Revolutie Brons en Zilver
 • Keto Videocursus (3 weken)
Keto Revolutie kopen

3.3 Dit is de Keto Challenge

De Keto Challenge kun je zien als een Keto Revolutie Platinum. Je krijgt hierin de volledige begeleiding bij het starten met het keto dieet.

 • De Keto Revolutie Goud
 • 101 Keto Recepten + bonussen
 • De 28-daagse Keto Challenge

De Keto Challenge kost 77 euro.

Keto uitdaging
Hieronder ga ik per product precies in op wat het inhoudt.

4.0 Keto Revolutie

Zorgt dit product voor een revolutie in jouw leven?

4.1 Het Keto Revolutie Handboek (Brons, Zilver, Goud)

De Keto Revolutie is een allesomvattend handboek voor het in ketose raken. In het boek deelt Mitchel alle ins en outs over ketose. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken, of het staat wel in het boek.

Ik heb het boek er zelf meerdere keren bij gepakt. In ketose komen (en blijven) is een proces en sommige dingen kom je nu eenmaal pas wat later tegen.

Alle situaties staan heel duidelijk beschrijven. Je ziet precies wat je moet doen. Vooral de aanbevelingen rondom de keto griep waren erg nuttig.

 • De keto griep is een verzamelnaam voor wat lichamelijke klachten die je kunt krijgen als je omschakelt naar ketose. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van spierkrampen of problemen met je maagdarmkanaal.

Toen ik lang geleden zelf een keto dieet volgde, heb ik een paar dagen vreselijk last gehad van de keto griep. Ik was volledig lam en lag futloos op bed met een flinke hoofdpijn. Als ik de tips uit het boek toen had geweten, was het ongetwijfeld een stuk beter gegaan.

Ik had er zelf nooit aan gedacht om meer zout en kalium te eten. De hele methode is wetenschappelijk bewezen.

Deze bewering zie ik wel vaker, maar in dit boek wordt ook echt verwezen naar bestaande onderzoeken.

4.2 Intermittent Fasting handboek (Brons, Zilver, Goud)

Intermittent fasting, of: intermitterend vasten is het beperken van de tijdstippen waarop je eet. Dus niet zozeer de hoeveelheid die je eet, maar juist wanneer je iets eet pas je aan.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere dag alleen maar tussen 12:00 en 20:00 te eten. Anderen vinden het fijn om 1 of 2 keer per week een periode van 24 uur te vasten.

De rest van de dag vast je. Je eet helemaal niets. Dit is een ideale manier om het aantal calorieën dat je eet te beperken. Je verandert op deze manier ook je stofwisseling. Veel mensen ervaren (waaronder ik) ervaren allerlei andere voordelen van intermittent fasting.

Wanneer je gaat vasten, zijn de koolhydraten in je bloed op een gegeven moment op. Je lichaam grijpt dan naar het vet. Intermitterend vasten dan is ook een manier om sneller in ketose te raken.

 • Veel mensen die wél vasten, maar niet specifiek het ketogeen dieet volgen, raken toch in ketose. Dat is namelijk wat er gebeurt bij (lang genoeg) vasten.

Ook als je besluit niet meer een keto dieet te volgen, kun je gewoon blijven vasten. De principes achter het vasten zijn ook wetenschappelijk bewezen. Zelf vind ik het heerlijk om te vasten.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken (dat je er moe, futloos en hongerig van wordt) voel ik me er geweldig bij. 

Alert, energiek, fit en zin om dingen te ondernemen. Ook vind ik het heerlijk om in de ochtend te sporten op lege maag. Zalig!

4.3 Het 63 Keto Receptenboek (Zilver, Goud)

De meeste mensen kunnen bijna alle gerechten die zij kennen de deur uit gooien. Gelukkig krijg je er een groot aantal lekkere recepten voor terug. Het Keto Receptenboek die je bij de Keto Revolutie krijgt bevat 63 fantastische gerechten.

De meeste recepten zijn erg simpel en snel om te maken. De kans is groot dat je minder tijd kwijt bent aan het maken van je eten dan anders. Dit geldt zeker als je een bepaald gerecht meerdere keren eet in een week. Je kunt dan meal preppen en de maaltijden later opwarmen.

De meeste recepten zijn toegankelijk en hebben niet al te veel ingewikkelde ingrediënten. Dit is mooi, want je blijft niet zitten met allerlei vage kruiden die je verder nooit gebruikt.

Bij ieder recept staat keurig hoeveel macronutriënten en calorieën erin zitten. Ideaal. Als je je aan de portionering houdt, scheelt dit een hoop tel- en rekenwerk. 

Je kunt ontzettend lekker eten zonder alle koolhydraatrijke producten als pasta, aardappels en brood. Eggs, avocado & bacon 💚

4.4 De 21 dagen maaltijdplanner + boodschappenlijstjes (Zilver, Goud)

Dit spreekt voor zich; een voedingsschema met planning + de bijbehorende boodschappenlijstjes. Ontzettend handig als je wat sturing nodig hebt en het scheelt een hoop tijd. 

Je hoeft niet na te denken over wanneer je wat gaat eten. Het staat allemaal op papier. In combinatie met het receptenboek heb je genoeg mogelijkheden om te variëren.

De boodschappenlijstjes lopen soms wel een beetje in het honderd als je besluit om wat aan het schema te wisselen. Het ergste dat er dan kan gebeuren is dat je dan met wat eten blijft zitten.

4.5 Keto Revolutie Videocursus (Goud)

In de videocursus legt Mitchel himself je haarfijn alles uit over het keto-dieet en hoe je in ketose komt. Niet alleen dat, hij laat je zien hoe je ketose écht voor je gebruikt om vet te verbranden (en van andere gezondheidsvoordelen te genieten).

Het fijne aan de video’s van Mitchel is dat hij rustig, zelfverzekerd en relaxed overkomt. Bij veel online cursussen merk je dat de trainer zelf een beetje zenuwachtig of opgefokt is.

Soms lijkt het alsof je kunt zien dat iemand actief iets aan het promoten is waar hij niet helemaal achter staat.

Bij Mitchel is dat niet zo. Hij is de rust zelve en dat kan ik echt waarderen. Hij legt hierdoor alles ook heel duidelijk uit in zijn video’s. Je merkt aan alles dat Mitchel een expert is.

De videocursus is onderverdeeld in drie weken. Mitchel behandelt precies die onderwerpen waar je op dat moment mee in aanraking komt.

Ik vond de videocursus vooral ideaal omdat ik weer in aanraking kwam met de principes die ik eerder had gelezen in het Keto Revolutie Boek. Daardoor blijft alles een stuk beter hangen en net wat anders uitgelegd.

5.0 De 101 Keto recepten 

Als je ooit hebt getwijfeld over of het ketogeen dieet wel variatie biedt... 

Deze 101 Keto Recepten zijn het bewijs van wel.

Uiteraard krijg je allereerst het hoofdboek de 101 Keto Recepten toegestuurd. Dit is waar het om draait. Dit is een nog veel uitgebreider boek dan de 21-dagen-recepten van de Keto Revolutie. 

Je kunt niet genoeg keto recepten hebben, omdat je uiteindelijk toch lekker wilt variëren. Op een gegeven moment komt die bacon je echt wel de neus uit 😉

Het is dan wel zo fijn om andere gerechten te kunnen maken. Plus er zullen ongetwijfeld recepten afvallen, omdat er ingrediënten inzitten die je niet zo graag lust. 

Dit boek vind ik zeer uitgebreid. Voor ieder wat wils. Je gaat vinden:

 • Keto ontbijtrecepten
 • Lunchgerechten
 • Recepten voor diner
 • Ketogeen verantwoorde snacks
 • Een apart hoofdstuk om zelf sauzen, dressings etc. te maken

Met het tweede receptenboek heb je in totaal meer dan 150 recepten die je kunt gebruiken. Wat ik wel erg jammer vind is dat er geen hoofdstuk is voor nagerechten/dessert. Dat mis je toch!

ElkeHapTelt Keto Recepten

5.1 De Keto Snelstartgids 

De Keto Challenge waar ik het zo over ga hebben is een vierwekelijks programma om je keto-dieet te starten. Zeer uitgebreid en volledig.

De bonus 'Keto Snelstartgids' die je bij de 101 Keto Recepten terug ziet is een soort overzichtsdocument met de belangrijkste kennis over het ketogeen dieet. Het is een bondig document en bevat de kern van het hele programma.

Als je dat handig vindt, kun je een printje van dit document in je tas stoppen, zodat je de deze informatie altijd bij je hebt. Er is ook een e-mailcursus waarin je dagelijks motiverende e-mails krijgt.

Wel handig als je al kennis hebt van keto, maar niet de volledige revolutie wilt aanschaffen. Je zou met deze Snelstartgids en de 101 Keto Recepten prima je keto-avontuur kunnen beginnen. Wel mis je in mijn ogen dan de essentiële verdiepingsslag. Maar dat is iets wat je zelf zou moeten ondervinden.

5.2 Keto Restaurantgids

Een fijne gids voor als je eens buiten de deur gaat eten. Op deze manier kun je toch gezellig mee eten als je met vrienden of familie ergens een vorkje prikt.

Met deze gids ken je de keuzes die je wel en niet kunt maken tijdens een etentje. 

Super handig. Er is niets zo vervelend als dat je af moet zeggen bij een etentje omdat je niet weet wat je moet eten. 

5.3 Complete Keto voedingslijst 

De Keto Voedingslijst bevat alle producten die je mag eten tijdens je keto-dieet. Erg overzichtelijk. De lijst is een stuk langer dan je in eerste instantie zou verwachten. 

Handig is dat de lijst digitaal komt. Dus je kunt in de supermarkt of in een restaurant ff je telefoon checken of je bepaalde producten mag eten of niet.

5.4 Keto Macro Excellijst (101 Keto Recepten)

Een fijne, overzichtelijke lijst met het aantal macronutriënten (koolhydraten, vetten, eiwitten en voedingsvezels) per portie van alle 101 Keto Recepten.


6.0 De 28-Daagse Keto Challenge

Voor de mensen die keto serieus tot hun levensstijl willen bekronen. Begrijp me niet verkeerd. De Keto Revolutie geeft je al heel, heel veel fantastische informatie over het ketogeen dieet.

Wijsheid die je nergens anders gaat vinden.

Mitchel heeft ontzettend veel wijsheden die ik zelf in ieder geval nog niet eerder heb gezien. Dus ja, ook ik heb er veel van geleerd.

En de Keto Challenge gaat nog een stapje verder. Je krijgt iedere dag een mail met nieuwe informatie en één of meerdere opdrachten. 

Wat ik heel prettig vind aan deze uitdaging is dat er een fijne opbouw in zit. Je wordt niet meteen voor de leeuwen gegooid. Nee, alles gaat rustig aan. Zodat je kalm aan gewend raakt aan keto.

Hierdoor is het geen impulsieve bevlieging (waarbij de kans op opgeven het grootst is), maar wordt keto echt tot een gewoonte gemaakt. En dat is precies wat jij wilt. De Keto Challenge is voor mensen die serieus zijn hierin en de kans van slagen willen maximaliseren.

6.1 Welk product past bij jou?

Keuzes, keuzes, keuzes. Door de blog heen heb ik al een beetje laten doorschemeren dat mijn voorkeur valt op de Challenge. En dat komt doordat er een fluwelen combinatie wordt gemaakt tussen theorie EN praktijk. 

De kans op slagen is simpelweg het grootst als je de theorie direct toepast in de praktijk. En dat is waar de Challenge voor staat. 

Begrijp me niet verkeerd. De Keto Revolutie en de 101 Keto Recepten zijn stuk voor stuk uitmuntende producten. Ik ben zeer te spreken over Mitchel's aanpak. Ze missen alleen in mijn ogen het gedeelte 'tot een gewoonte maken'. 

En dat is nu nét hetgeen wat cruciaal is bij keto.

6.2 Versimpelde weergave van de producten

Bij het Keto Revolutie Brons pakket krijg je echt alleen basisinformatie. Voor sommige mensen zal dit genoeg zijn, maar de meeste mensen hebben dan nog te veel weerstand om te beginnen. 

Het Zilver pakket helpt je al een stuk beter onderweg, maar je leert daar uiteindelijk een kunstje. Veel mensen haken na verloop van tijd af, omdat ze zelf steeds moeten zoeken naar nieuwe recepten.

Goud bevat als extra de videocursus van Mitchel. De informatie wordt hierin op een andere manier gepresenteerd. Dit is heel duidelijk, waardoor de stof een stuk beter blijft hangen.

Voor een paar tientjes meer heb je de Keto Challenge en ik kan dit iedereen aanraden. Je krijgt de volledige begeleiding die je nodig hebt om keto te gaan.

Je kunt los het e-book kopen met 101 Keto Recepten, maar dit is alleen interessant voor de mensen die het principe achter keto al begrijpen. 

7.0 Eigen ervaringen met het keto-dieet

Lang geleden ben ik zelf begonnen met een keto dieet. Ik was te zwaar en niet fit. Ik zocht manieren om er iets aan te doen. Ik las op internet wat verhalen over ketose en ben eigenlijk van de één op de andere dag begonnen. 

Cold Turkey.

Dit ging in het begin behoorlijk mis. Eerst voelde ik mij alleen maar gammel, omdat ik nog niet echt in ketose was. Mijn dieet was niet streng genoeg. Later kreeg ik een keto griep waardoor ik dagenlang lam op bed lag.

Op andere momenten had ik niet genoeg discipline en ging ik met mijn vrienden aan het bier en de broodjes kebab. Het kostte heel veel energie om uiteindelijk langdurig in ketose te raken en mijn vet te verbranden.

Daarbij vond ik het erg pittig om het ketogeen dieet te combineren met fitness. Daarvoor gelden simpelweg andere principes.

De Keto Challenge is de gids die ik toen had willen hebben. Uiteindelijk heb ik mijn doelen bereikt, maar niet nadat ik alle beginnersfouten heb gemaakt.
Rogier best droog

De 28-Dagen-Keto-Challenge heeft me geholpen om veel droger te worden.


7.1 Voor wie zijn deze producten geschikt en voor wie juist NIET?

De keto programma’s zijn ideaal als je vet wilt verliezen, gezonder wilt worden en je energiek wilt voelen. Zoals Mitchel al aangeeft, de ketonen stofwisseling is nu eenmaal schoner dan suikerstofwisseling. En dat leert hij je in de Keto Revolutie en Challenge.

Het standaard keto-dieet is niet geschikt voor mensen die spiermassa willen opbouwen. Je hebt dan echt meer eiwitten en energie nodig.

Als jouw doel is om spiermassa op te bouwen, dan zijn de Revolutie en Challenge waarschijnlijk geen slimme keuze. Wel kun je een combinatie maken met behulp van carb-cycling. 

In dit geval wordt dit ook wel 'keto-cycling' genoemd.

Je zou dan alle principes van de Keto Revolutie kunnen volgen, terwijl je rondom je sportsessies wel (veel) koolhydraten tot je neemt.

8.0 Sterke en mindere punten

Zoals je al wel hebt gemerkt bij het lezen van deze recensie ben ik erg enthousiast over de Keto Challenge. Dit omvat dus ook de Keto Revolutie Goud én de 101 Keto Recepten.

Het is een wetenschappelijk bewezen concept. De voordelen van ketose gaan verder dan alleen vetverbranding.

Je voelt je een stuk fitter en energieker. De verbetering in mentale scherpte is echt opzienbarend. Hier was ik al van op de hoogte.

Als je de keto challenge gaat volgen, geef je je gezondheid een enorme boost. Je eet alleen nog maar natuurlijke voedingsmiddelen en je vermijdt standaard bijna alle ongezonde producten. 

8.1 Voordelen

 • Een compleet programma. Je krijgt alles dat je nodig hebt om in ketose te raken, zowel de theorie als de praktijk.
 • Kennis op meerdere manieren. Je kunt de kennis niet alleen lezen, maar ook uitgelegd krijgen in video’s. Zo blijft alles een stuk beter hangen.
 • Praktisch & uniek. Je krijgt een lading aan unieke praktische tips om het zo makkelijk mogelijk te maken.
 • Ervaringsdeskundige. Mitchel spreekt uit eigen ervaring, hij heeft de kennis absoluut niet uit een boekje. Hij volgt zelf al jarenlang een keto dieet.
 • Duidelijk. Iedereen kan de principes van deze producten begrijpen. De uitleg is erg makkelijk te volgen.
 • Het werkt echt. Als je wilt afvallen, dan is het keto dieet één van de meest effectieve voedingsschema’s die je kunt volgen.
 • Lekkere recepten. De recepten uit de twee kookboeken zijn snel te maken en lekker en voedzaam.

8.2 Nadelen

Elk voordeel kent zijn nadeel. En niets is perfect. Hoeveel lof ik ook mag uitspreken naar deze keto producten. In mijn ogen kent het drie nadelen.

 • Misser in de 101 Keto Recepten. Ik mis de nagerechten!
 • Opmerkingen/rare gezichten van anderen. Het keto dieet is voor veel mensen onbekend terrein. Dat is nog zacht uitgedrukt. Veel mensen vinden het 'raar' en 'ongezellig'. Immers, je eet ten eerste MINDER VAAK en TOTAAL ANDERS. Dit is vaak lastig te combineren met sociale gelegenheden. Je moet vaak nee zeggen of om aanpassingen vragen. Hierdoor ben je een vreemde eet in de bijt. Hier moet je doorheen.
 • Niet voor iedereen geschikt. Dit programma is niet geschikt voor mensen die spiermassa willen kweken of die op topniveau sporten. Je kunt dit wel met keto doen, maar dan heb je andere principes nodig dan die je leert van Mitchel.  

9.0 Eindoordeel over de Keto Revolutie + Keto Challenge + 101 Keto Recepten

Het duurste pakket, de Keto Challenge, kost je iets minder dan 8 tientjes. Voor mij is dat goedkoop (helemaal nu ik weet wat het biedt), maar dat kan voor jou natuurlijk anders zijn.

Het verschil zit hem er denk ik vooral in hoe je naar dingen kijkt. Zie je vooral hoeveel iets kost of kun je juist zien wat het oplevert? 

Voor mij is me fantastisch voelen, gezond & fit zijn, lekker kunnen eten en er goed uitzien veel en VEEL meer waard dan 80 piek. Maar zo denk ik...

Wat betreft de Keto Revolutie... de kleinere onderdelen los hebben in mijn ogen niet zoveel waarde. Je krijgt daar te weinig praktische tips om echt stappen te zetten. Het kan wel, maar dan moet je heel veel zelf uitdokteren. De meeste mensen doen dit niet, waardoor de e-books geen waarde voor hen hebben.

Zoals bij alle vormen van afvallen heb je wel een stalen discipline nodig. Je moet behoorlijk wat voedingsmiddelen links laten liggen. Je kunt heel beperkt hiervan afwijken. Dit is soms lastig. De Keto Challenge helpt je daar het beste bij.

Als je dan naar de resultaten kijkt, dan is het wel duidelijk waar je het allemaal voor doet. Je kunt behoorlijk wat lichaamsvet verliezen in een korte tijd. 

Keto Revolutie kopen

9.1 Hoe ga jij aan de slag? Samenvatting + prijzen

Een bondige opsomming van de mogelijkheden:

 • Het Brons Pakket met twee e-books kost €27
 • Het Zilver Pakket met twee e-books, een maaltijdplanner en een receptenboek kost €37
 • Het Goud pakket met twee e-books, een leerzame videocursus, een maaltijdplanner en het receptenboek kost €67
 • Het 101 Keto Receptenboek met een e-book, een voedingslijst, een maaltijdplanner, een receptenboek en een excelheet kost €37
 • Het Keto Challenge pakket met drie e-books, een leerzame videocursus, een maaltijdplanner, een voedingslijst en twee receptenboeken (oftewel Keto Revolutie Goud met 101 Keto Receptenboek erbij) kost €77

Mitchel van Duuren Keto Producten

9

Inhoud

9.5/10

Praktisch

9.0/10

Gemak

8.6/10

Bruikbaarheid

10.0/10

Stijl

8.0/10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier alsjeblieft je naam in.