Hoe begin je een (Winstgevende) Blog? Gebruik deze handleiding6 min read

0
773
HOE BEGIN JE EEN BLOG

Een volwaardig maandelijks inkomen vanuit het internet. Mooier dan dat bestaat er niet? Het kan! Volg onderstaande stappen en creëer je eigen blog die je maandelijks meer geld levert dan wat je op kan maken.

Klinkt onhaalbaar? Maak het haalbaar.

De meeste mensen zeggen:

 • "Dat kan toch helemaal niet."
 • "Ik geloof niet dat dat mogelijk is."
 • "Wat een onzin."
 • "Dat kan ik toch niet."
 • "Daar heb ik geen verstand van."
 • "Het zal me wel niet lukken."
 • "Niets voor mij."

Jij en ik weten wel beter. Velen zijn ons voorgegaan. Nu jij nog! Een winstgevende blog is niet altijd makkelijk om te maken. Daarmee bedoel ik dat je wel een aantal stappen moet doorlopen om dit te realiseren. Maar het het zeker mogelijk als je de juiste dingen doet. Er zijn een aantal cruciale dingen waar je aan moet voldoen en waar je aan moet denken.

In Affiliate Marketing Domination laten Corné en Robert je zien hoe je een passief inkomen opbouwt.

Weet je zeker dat je dit wil?

Wat je je goed moet beseffen is het volgende. Als je een (winstgevende) blog begint, dan ga je bloggen.

Logisch. Alleen bloggen betekent dat je gaat schrijven. Heel. Veel. Schrijven. In de vroege uurtjes. Tot in de late uurtjes. Tot je er bij neer valt. Of het goed, slecht of lachwekkend is wat je op papier hebt gekregen. Het maakt niet uit. Als je maar schrijft.

Weet je zeker dat je dat wil? Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd. De meesten onder ons zijn niet bereid om ellenlange dagen te maken achter de laptop om te tikken. En nog meer te tikken. Tikken. Tikken. Tikken. Tot dat je er helemaal tureluur van wordt!

En dat is het mooie aan bloggen. Als je eenmaal een winstgevende blog hebt, dan is dat je beroep. Zoals bij mij het geval is. Elke letter die ik hier schrijf is weer een bijdrage aan mijn blog. Dat levert op termijn geld op. Het is een fijne bijkomstigheid en ik snap dat jij dat ook wil.

Er is een boek geschreven door Steven Pressfield genaamd The War of Art; Winning The Inner Creative Battle. Zoals velen van ons hebben we last van uitstelgedrag en niet doen wat we moeten doen. Hij noemt het fenomeen "Resistance".

Waar het op neerkomt is dat we in ons hoofd resistance of weerstand bieden tegen datgene wat we diep van binnen werkelijk willen.

Zoals een succesvol blog beginnen. Een eigen onderneming starten. Ontslag nemen van de baan waar we niet gelukkig van worden en iets totaal anders gaan doen. Alle spullen pakken en met de noorderzon vertrekken. Steven Pressfield pakt deze weerstand die je in je eigen hoofd creëert aan. Je leert het binnen jezelf herkennen. Je leert het uit te roeien.

Het is een van de meest waardevolle boeken die ik ooit heb gelezen, samen met zijn andere boek Do the Work. Als je serieus wilt weten hoe je een blog begint en daar je beroep van wilt maken. Lees dan deze twee boeken en je hebt de eerste stappen gezet naar een zonnige toekomst.

Pak je innerlijke twijfel aan. Als je een winstgevende blog wilt beginnen EN onderhouden moet je die zelf-twijfel bij de wortel aanpakken en verwijderen.

Schrijf correct & passievol

Voordat je begint. Vrijwel niets is erger dan een blogartikel vol fouten. 

Ironisch is dat ik me er regelmatig schuldig aan maak. Mijn zinsbouw is over het algemeen kort. Korte, doorlopende zinnen. Daar waar normaal een komma staat. Zet ik een punt. Waarom? Dat leest lekker door. 

Toch wil ik je ervoor behoeden. Vooral in het begin wil je je grammatica en spelling op orde hebben. Laat typefouten achterwege. Het is storend. Als beginnende blogger is het dodelijk.

Naast dat je correct schrijft. Schrijf met passie. Bloggen doe je het liefst over onderwerpen waar jouw oprechte interesse ligt. Wat heb je eraan als je 100 artikelen moet schrijven over alle verschillende soorten theesmaken. Terwijl je thee haat. Om maar een voorbeeld te noemen.

Blijf bij jezelf is mijn advies. Hoe authentieker. Hoe meer het aanspreekt en hoe makkelijk het vol te houden is voor jou.

Opdracht:

Maak een lijst met 5 onderwerpen waarin jij gepassioneerd over bent. 
Voorbeeld van mijzelf: 1. fitness 2. gezonde voeding 3. persoonlijke ontwikkeling 4. dating, relaties en seksualiteit 5. passief inkomen genereren.

 1. Meld je aan bij Google AdWordsJe hoeft geen advertentie te maken. Onderzoek welke zoekwoorden vaak worden gezocht die met jouw passies te maken hebben.
 2. Schrijf ten minste 20 zoekwoorden op vanuit één of meerdere passies waar jij wel een artikel over kan schrijven.
 3. Ga verder met de volgende stap.

Hoe maak je je blog winstgevend?

Even afhankelijk van wat je nu al kan. Ik leer je de volgende stappen. Het makkelijkst om een blog te beginnen is met WordPress. Gratis. Makkelijk in gebruik. Je kan direct beginnen.

Daarover zo meer.

hoe begin je een blogOm een blog winstgevend te maken, moet je ervoor zorgen dat er geld binnenkomt met je blog. Dat klinkt idioot logisch. Ik zal je iets verklappen. Kun je je de link nog herinneren die ik net plaatste naar het boek The War of Art; Winning The Inner Creative BattleOp het moment dat iemand via die link het boek koopt, krijg ik commissie.

Oftewel; plaats linkjes door jouw blog artikelen heen die verwijzen naar producten. Zodat jij geld kan verdienen.

Heb je zelf een boek geschreven of een online video training ontwikkeld? Briljant. Schrijf zo veel mogelijk artikelen over dat onderwerp en prijs jouw product tot in den treure.

Concreet: Hoe begin je een blog die geld oplevert?

Op het moment van schrijven heb ik zelf nog geen producten ontwikkeld. Dit is iets voor in de toekomst.

Het geld wat ik binnenkrijg is puur door het prijzen van en verwijzen naar andere producten. Scheelt mij tevens een hoop klantenservice werk. Wij fungeren als tussenpersoon waarin we koper en verkoper koppelen.

Het enige wat ik doe is grofweg te beschrijven in 8 stappen.

 1. Vier dagen per week om 5 uur opstaan.
 2. Koffie drinken.
 3. Ideeën opdoen voor nieuw blogmateriaal.
 4. De juiste zoekwoorden zoeken bij onderwerpen waar ik over wil schrijven.
 5. Artikelen schrijven als een malle.
 6. De artikelen winstgevend maken door te verwijzen naar waardevolle boeken/cursussen/trainingen etc.
 7. Verder artikelen optimaliseren.
 8. Relaxen.

That't it. Waarom doe ik dit? "Omdat ik een schrijver ben". Check onderstaande video. The power of self-image.

Geweldige video, niet?

Dit allemaal is niet zomaar komen aanwaaien. Het heeft mij tijd, moeite en geld gekost. Studeren. Oefenen. Vallen en opstaan. Er is een zeer belangrijke cursus die ons precies leert hoe je een eigen blog opzet & deze winstgevend maakt. Alles wat we hier doen komen voort uit die cursus.

Je leert stap voor stap PRECIES wat je moet doen:

 • Hoe begin je?
 • Waar moet je aan denken?
 • Hoe zet je met zo weinig mogelijk geld een website op?
 • Waarover ga je schrijven?
 • Hoe kan je het meeste winst behalen in de kortst mogelijke tijd?
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw website en blog een succes wordt?

Op al deze vragen en meer wordt antwoord gegeven. Je leert het in onderstaande cursus.

In Affiliate Marketing Domination laten Corné en Robert je zien hoe je een passief inkomen opbouwt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier alsjeblieft je naam in.