Dropship Academy van Joshua Kaats | Review + Ervaringen9 min read

Dropship Academy recensie

Welkom bij de review van de Dropship Academy van Joshua Kaats.

In zijn relatief nieuwe cursus laat Joshua Kaats zien hoe je winstgevend kunt dropshippen. Zonder dat je zelf spullen hoeft op te slaan en te verzenden.

Volgens het gratis webinar (bekijk beschikbaarheid) die Joshua geeft zou je alles vanuit je huis kunnen regelen. Als een soort ‘geautomatiseerd systeem’ waar je zelf niet voor hoeft te werken; maar wat voor jou werkt.

In deze recensie van de Dropship Academy vertel ik je alles over mijn ervaringen de cursus en Joshua Kaats zelf.

Ik ga je alles laten zien over hoe de training eruit ziet, wat je ervan kunt verwachten, hoe de training is opgebouwd en of de lessen die gegeven worden motiverend & inspirerend zijn.

Of kijk hier voor meer informatie >>

Jouw vraag is uiteraard of het de investering waard is, of dat je je geld beter aan iets anders kunt besteden. In dit artikel geef ik jou een volledig beeld. Als er dingen zijn die je mist, of heb je nog aanvullende vragen over de cursus; schroom dan niet om mij een bericht te sturen!

Wat is dropshipping precies?

Kort gezegd fungeer je als dropshipper als een soort ‘tussenpersoon’.
Dropshipping Nederland

Je presenteert je als verkoper door een eigen webshop op te richten. Bezoekers zijn op zoek naar een specifiek product. 

Wanneer jij voor de bezoekers waardevolle producten aanbiedt (+ de webshop spreekt hen aan), dan worden zij klant.

Via jouw webshop bestellen ze het product waarna er een melding gaat naar jouw leverancier/groothandel. 

Zij gaan direct aan de slag om het product binnen de aangegeven termijn aan de klant te leveren.

Kort gezegd laat jij aan de klant zien wat er beschikbaar is en je maakt het mogelijk voor de bezoeker om dit product te kopen. Klant – Dropshipper – Leverancier.

Dat is in een notendop de betekenis van dropshipping.

 • Bottomline is dat je heerlijk geld kunt verdienen vanuit huis, zodat je op den duur misschien wel je baan op kunt zeggen. De "laptop-lifestyle" geeft veel vrijheid en voldoening. 

Dropship Academy kopen (voorkom dat je teveel betaald!)

Het is goed om te weten dat je meerdere prijskeuzes hebt. Wanneer je er namelijk voor kiest om de eenmalige betaling te doen via de reguliere weg, dan ben je zo een kleine 2000 euro kwijt!

Dat is helemaal niet nodig. Je kunt namelijk via deze pagina de huidige aanbieding bekijken; eenmalig te voldoen of in 4 termijnen.

De inhoud van de cursus is exact hetzelfde als dat je voor de volledige prijs zou gaan.

Bij de Dropship Academy inloggen

Na betaling krijg je een mailtje toegestuurd van Joshua Kaats met de inloginformatie. Vervolgens zie je een scherm voor je met het complete overzicht van de cursus.

Zoals je hieronder ziet bestaat de cursus uit in totaal 8 modules.

Module 1: (8 onderdelen)

Module 2: (15 onderdelen)

Module 3: (6 onderdelen)

Module 4: (4 onderdelen)

Module 5: (18 onderdelen)

Module 6: (10 onderdelen)

Module 7: (22 onderdelen)

Module 8: (5 onderdelen)

Dropship Bootcamp

Helaas kan ik je niet veel insider afbeeldingen laten zien, Joshua Kaats laat dit niet toe.


Dropship Academy bonussen

 • Je gaat deel uit maken van de Dropship Academy community genaamd de Academy Family (met meer dan 1000 cursisten)
 • Groepscoachingsessies. 4 keer per week wordt er een groepscoaching gedaan. Je kunt hier live bij aanwezig zijn en je successen/knelpunten delen. Wanneer je er niet bij aanwezig kunt zijn, dan kun je de sessie altijd terugkijken.
 • Je krijgt een chatbot cursus van een kleine 2,5 uur. Dit is dus een bonus module met 9 onderdelen
 • Daarnaast tref je een kort, maar krachtige e-mail marketing cursus van ongeveer een uur. Dit is een module met 6 onderdelen.
 • Als slagroom op de taart krijg je in ongeveer 1,5 uur tijd les over je financiën, het boekhoudkundige gedeelte en je administratie. Dit is een aparte module met 8 onderdelen.
 • Je krijgt ook Premium Shopify Templates die je meteen veel moeite besparen.

Is Joshua Kaats wel zuivere koffie?

Het brein achter de Dropship Academy of de Dropship Bootcamp is Joshua Kaats. Niet alleen heeft hij deze cursus op touw gezet en is hij degene naar wie je gaat luisteren gedurende de gehele training. Hij is via vele kanalen op het internet te bereiken.

Joshua Kaats betrouwbaar

Zo heeft hij een eigen podcast waarin hij gratis inzichten deelt.

Joshua geeft op zijn YouTube Kanaal veel gratis informatie weg over onder andere dropshippen.

Bekijk ook zijn posts op de website van Dropshipping Nederland.

Op de Instagram pagina van Joshua Kaats zie je wat hij dagelijks zoal uitspookt.

Kaats is absoluut een toffe gozer. Hij weet waar hij het over heeft en leert je tijdens de cursus alles in een aangenaam tempo uit. Geen gehaast en geen zweverig gedoe. 

Joshua is recht door zee en legt alle technieken, principes en opdrachten duidelijk uit. Dus ja, Joshua Kaats is te vertrouwen en GEEN oplichter of scam. Sympathieke, topgozer.

Wat me ook erg aanspreekt is dat Joshua altijd open kaart speelt. Hij heeft geen 'geheime agenda' en hij probeert geen dingen achter te houden. Je merkt gewoon dat hij oprecht en transparant is. Dat is precies wat ik (en vele anderen) zoeken in een coach/trainer.

Zo heeft hij openlijk toegegeven dat hij zelf regelmatig duizenden euro's in zichzelf investeert. Onder andere in het programma MasterMoves van Winst.nl.


Voor wie is de Dropship Academy gemaakt (en voor wie niet)?

Een belangrijk onderdeel dat uitgebreid aan bod komt in de cursus is MINDSET. Joshua Kaats (ik ook trouwens) is er van overtuigd dat mindset jouw succes kan maken OF breken.

Zonder de juiste mindset ga je er niet komen. Met een ‘winner-mindset’ ga je het gewenste succes behalen.

In principe is deze cursus dus voor iedereen geschikt die meer vrijheid, blijheid en geld in zijn of haar leven wilt. 

Want de juiste mindset en alle andere tools ga je hoe dan ook leren in de training. Voor de tijd hoef je die dus nog niet perse te hebben.

Doorzettingsvermogen

Wel is het zo dat je voor de tijd wel zeker moet weten dat ook jij dit kan en dat ook jij het gewenste succes gaat behalen. Zonder die juiste ‘instap’ mindset, ga je er denk ik sowieso niet komen.

Als je niet weet dat het mogelijk is om meer financiële vrijheid en levensplezier te ervaren met dropshippen, dan wordt het een lastig verhaal.

Je moet er wel echt serieus mee aan de slag gaan. Als je denkt van ‘ik zie het wel’, dan ga je jezelf nog wel tegenkomen. Oftewel, de cursus is alleen geschikt voor mensen die ECHT serieus zijn om hun leven in positieve zin te veranderen.

Vraag jezelf dus af of je daar echt toe bereid bent. En of je echt bereid bent om vele uren te zwoegen zonder dat je direct resultaat behaalt. Resultaat krijg je op lange termijn. Kun je daarmee dealen? 🙂


Mijn persoonlijke ervaringen en resultaten

De eerste weken zijn best wel afzien. Ook al is alle informatie helder en zijn de video's + opdrachten duidelijk en goed te volgen. Het is niet makkelijk om alles op touw te zetten en door te zetten.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze cursus, hoe toegankelijk ook, niet voor iedereen gemaakt is. Je moet echt een doorzetter zijn wil je hier (goed) geld mee gaan verdienen.

Gelukkig heb ik weten door te zetten. Het voelde soms als 'even door de zure appel heen', maar toen ik de eerste euro's op mijn bankrekening bijgeschreven kreeg voelde het echt heel lekker. Als een overwinning.

Zo van "dat heb ik toch maar even mooi gedaan". Trots en blij.

De moeite was het dus zeker waard. En met de resultaten die ik tegenwoordig haal met dropshippen zou ik het zo weer doen. Het geeft ook een soort van voldoening als je ziet dat mensen blij zijn met het product dat ze hebben gekocht. Ik besef me iedere keer weer dat ik een goede prijs heb geregeld voor iets waar mijn klanten happy van worden. Dat voelt echt lekker.

Eerlijk is eerlijk. Dit krijg je niet zomaar voor elkaar. Je moet er dus echt wel tijd en moeite insteken. Denk niet aan succes op de korte termijn, maar kijk vooral wat je in de lange haal kunt bereiken. Dat is ook een beetje hoe Robert Jansen het heeft ervaren.

Voordelen Dropship Academy

 • Helder en duidelijk uitgelegd. De video's, teksten en opdrachten zitten goed in elkaar. Er zit een duidelijke opbouw in. Van begin tot het eind.
 • De cursus werkt. Inmiddels verdien ik tussen de 2K en 3K per maand (update september 2019)
 • De community is erg hecht en je kunt er ALLES kwijt. Mensen zijn maar al te bereid om te helpen daar nodig.
 • In het begin is het moeilijk, maar zodra je de eerste resultaten ziet krijg je enorm veel motivatie. Dat voelt echt heerlijk.


Nadelen van de cursus

 • Moeilijk. Ik ben er van overtuigd dat niet iedereen deze manier van geld verdienen aankan. Het is namelijk, zoals ik al eerder aangaf, echt even doorbijten. Het duurde mij wel een aantal maanden voordat ik de eerste euro's zag binnenkomen.

De 3 meest gestelde vragen over de Dropship Academy en Joshua Kaats

1. Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet tevreden ben?

Joshua blijkt zo achter zijn cursus te staan dat, als je binnen 30 dagen geen sales maakt, je je geld terug terug kunt vragen. 

Zelf heb ik om eerlijk te zijn meer dan twee maanden over gedaan voordat ik mijn eerste geld binnenkreeg, maar dat wist ik al bijna wel van te voren. Dit kwam doordat het mij allemaal wat langer duurde voordat ik de cursus kon doorlopen.

Ik wist echter dat ik sowieso sales ging maken na die 30 dagen. En inderdaad, nu zit ik op ongeveer 3K per maand 🙂

2. Moet ik SEO teksten maken zodat ik (gratis) hoog in Google kom.

Het hoeft niet perse, om sales te kunnen maken. Je krijgt namelijk in de cursus veel informatie en tools aangereikt om betaald verkeer te krijgen. Zelf ben ik wel meer een voorstander van organisch, gratis verkeer.

Dat is in mijn ogen namelijk duurzamer. Ik wil het je dus wel aanrader, maar het is niet verplicht. Beide manieren komen uitgebreid aan bod (zowel SEO als SEA).

3. Kan ik beter met de Dropship Academy van Joshua Kaats, of met de BOL Masterclass van Jia Ruan beginnen?

Dat hangt helemaal af van wat je zelf precies wilt. Het grootste verschil zit hem in dat je met de BOL Masterclass van Jia Ruan leert hoe je via Bol.com te verkopen. Je hoeft daarbij dus geen eigen website op te zetten.

Met dropshippen ga je dat juist wel doen; een eigen webshop opzetten en inrichten. Het is maar net waar jezelf meer achterstaat en wat "beter bij je past".


Slotwoord met extra tools en opties

Je merkt dat ik zeer tevreden ben over de Dropship Academy. Hoe kan het ook anders, als ik nu al gemiddeld tussen de 2k en 3k per maand binnenkrijg.

Als laatste belicht ik even de tools waar je mee gaat werken zodra je met bootcamp begint:

Daarnaast worden er verschillende apps gebruikt binnen Shopify en kun je gebuik maken van Google Ads. 

Dropship Academy cursus

Over alle mogelijkheden wordt uitleg gegeven hoe je dit strategisch en effectief inzet. Uiteindelijk blijft het je eigen voorkeur waar je zelf wel of niet mee bezig gaat.

Boordeling Dropship Academy

7.8

Inhoud

8.0/10

Praktisch

7.5/10

Gemak

6.0/10

Bruikbaarheid

9.0/10

Stijl

8.5/10
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier alsjeblieft je naam in.