Dropship Academy [Joshua Kaats] Review + Ervaringen: Toegang voor €34711 min read

0
4120
Dropship Academy Joshua Kaats Review Ervaringen

In deze Dropship Academy review geef ik je mijn eerlijke mening over Joshua Kaats' dropshipping masterclass.

Met de cursus zou je een meester dropshipper worden. En alles vanuit huis kunnen fixen. Zonder zelf in te hoeven kopen of een voorraad bij te houden.

Als een soort ‘geautomatiseerd systeem’ waarbij je zelf niet hoeft te werken; maar wat voor jou werkt.

Hieronder zie je mijn ervaringen met de Dropship Academy 3.0. Een tijd lang heb ik dit verdienmodel uitgeprobeerd. Ik vond het wel eens tijd worden om er een recensie over te maken.

1.0 Mijn eerlijke, kritische Dropship Academy review

Om te beginnen bij het begin; wat is dropshipping überhaupt? Kort gezegd fungeer je als dropshipper als een soort ‘tussenpersoon’.

Je presenteert je als verkoper door een eigen webshop op te richten. Bezoekers zijn op zoek naar een specifiek product. Je kunt zichtbaar worden voor mensen via bijvoorbeeld Google Shopping, maar voornamelijk werk je met Facebook ads.

Je gaat je heel gericht focussen op mensen die ook daadwerkelijk een product uit jouw webwinkel willen kopen. Mensen gaan naar je shop, doen een bestelling, waarna er een melding gaat naar jouw leverancier/groothandel.

1.1 Dit inkoop-verkoop principe is van alle tijden

Dit principe is verre van uniek en wordt wereldwijd toegepast op grote schaal. Vroeger deden ze dit al. Bij de boer 20 kilometer verderop gewassen inkopen, om ze lokaal voor meer te gaan verkopen.

Zodra een klant een bestelling doet in jouw shop hoef jij gelukkig niets te doen. De leverancier krijgt namelijk automatisch het seintje. En gaat direct aan de slag om het product binnen de aangegeven termijn aan de klant te leveren.

 • Ze halen het product/de producten uit hun magazijn en sturen het op naar de klant.

Kort gezegd laat jij aan de klant zien wat er beschikbaar is en je maakt het mogelijk voor de bezoeker om dit product te kopen. Klant – Dropshipper – Leverancier.

Dat is in een notendop de betekenis van dropshipping. Bottomline is dat je in ieder geval geld kunt verdienen vanuit huis, zodat je op den duur misschien wel je baan op kunt zeggen. De "laptop-lifestyle" geeft veel vrijheid en voldoening. 

Laat ik je nu even meenemen in de cursus zelf. 

2.0 Dit krijg je na betaling

Na betaling krijg je een mailtje toegestuurd van Joshua Kaats met de inloginformatie. Vervolgens zie je een scherm voor je met het complete overzicht van de cursus.

Zoals je hieronder ziet bestaat de cursus uit in totaal 8 modules.

Module 1: (8 onderdelen)

Module 2: (15 onderdelen)

Module 3: (6 onderdelen)

Module 4: (4 onderdelen)

Module 5: (18 onderdelen)

Module 6: (10 onderdelen)

Module 7: (22 onderdelen)

Module 8: (5 onderdelen)

Dropship Bootcamp

Helaas kan ik je niet veel insider afbeeldingen laten zien, Joshua Kaats laat dit niet toe. Toch kun je voor inhoudelijke informatie het beste naar onderstaande video kijken. Robert gaat diep op de cursus in en laat je alle ins en outs zien.


2.1 Dropship Academy bonussen

 • Je gaat deel uit maken van de Dropship Academy community genaamd de Academy Family (met meer dan 1000 cursisten)
 • Groepscoachingsessies. 4 keer per week wordt er een groepscoaching gedaan. Je kunt hier live bij aanwezig zijn en je successen/knelpunten delen. Wanneer je er niet bij aanwezig kunt zijn, dan kun je de sessie altijd terugkijken.
 • Je krijgt een chatbot cursus van een kleine 2,5 uur. Dit is dus een bonus module met 9 onderdelen
 • Daarnaast tref je een kort, maar krachtige e-mail marketing cursus van ongeveer een uur. Dit is een module met 6 onderdelen.
 • Als slagroom op de taart krijg je in ongeveer 1,5 uur tijd les over je financiën, het boekhoudkundige gedeelte en je administratie. Dit is een aparte module met 8 onderdelen.
 • Je krijgt ook Premium Shopify Templates die je meteen veel moeite besparen.

3.0 Wie is Joshua Kaats en is hij betrouwbaar?

Het brein achter de Dropship Bootcamp is Joshua Kaats. Niet alleen heeft hij deze cursus op touw gezet en is hij degene naar wie je gaat luisteren gedurende de gehele training. Hij is via vele kanalen op het internet te bereiken. Achter de schermen heeft Kaats dit samen met onder andere Sven Jansen (zijn businesspartner) weten te realiseren.

Joshua Kaats betrouwbaar

Zo heeft hij een eigen podcast waarin hij gratis inzichten deelt.

Joshua geeft op zijn YouTube Kanaal veel gratis informatie weg over onder andere dropshippen.

Bekijk ook zijn posts op de website van Dropshipping Nederland.

Op de Instagram pagina van Joshua Kaats zie je wat hij dagelijks zoal uitspookt.

Kaats is absoluut een toffe gozer. Hij weet waar hij het over heeft en leert je tijdens de cursus alles in een aangenaam tempo uit. Geen gehaast maar ook geen zweverig gedoe.

3.1 Soms wat meer fun zou geen kwaad kunnen

Joshua is bijna tegen het 'droge' aan. Duidelijk en to-the-point. Hij legt alleen het broodnodige uit. De meest effecieve en efficiënte weg naar een succesvolle dropshipping business.

Af en toe wat humor erin had geen kwaad gekund, om de boel een beetje op te fleuren. Alles is heel duidelijk, maar het is soms zo droog. Je moet echt je aandacht er goed weten bij te houden. Koffie helpt.

Gelukkig is het altijd nog een stuk leuker dan het luisteren naar die grauwe geschiedenisleraar.

Wat me ook erg aanspreekt is dat Joshua altijd open kaart speelt. Hij heeft geen 'geheime agenda' en hij probeert geen dingen achter te houden. Je merkt gewoon dat hij oprecht en transparant is. Dat is precies wat ik (en vele anderen) zoeken in een coach/trainer.

Zo heeft hij openlijk toegegeven dat hij zelf regelmatig duizenden euro's in zichzelf investeert. Dit doet hij jaarlijks, zo niet maandelijks. Denk aan programma's van Eelco de Boer, het mentorship van Vasco Rouw en tevens is hij platinum partner van Tony Robbins.

3.2 Aandacht voor mindset: wat boeit dat?

Een belangrijk onderdeel dat uitgebreid aan bod komt in de academy is MINDSET. Joshua Kaats is er van overtuigd dat mindset jouw succes kan maken OF breken. En ik sluit me daar helemaal bij aan.

Zonder de juiste mindset ga je er namelijk niet komen. Met een ‘winner-mindset’ ga je het gewenste succes behalen. In het onderdeel Mindset & Big Picture neemt Josh je mee in hoe hij tegen het leven en succes aankijkt.

Interessant, maar wat mij betreft wat magertjes. Hier had echt nog wel wat meer aandacht aan besteedt mogen worden. Iets wat ik zelf bijvoorbeeld erg belangrijk vind, is om altijd naar de lange termijn te kijken.

Dropshippen kan op korte termijn lekker resultaat opleveren, maar uiteindelijk draait het om duuzaamheid. Je wilt niet in één klap 5K pakken, om vervolgens te zakken naar gemiddeld 500 per maand.

Liever klein beginnen en steeds meer uitgroeien. Die mindset had ik in de Dropship Academy wat meer belicht mogen worden; lange termijn zien.


4.0 Mijn persoonlijke ervaringen en resultaten

De eerste weken zijn best wel afzien. Ook al is alle informatie helder en zijn de video's + opdrachten duidelijk en goed te volgen. Het is niet makkelijk om alles op touw te zetten en door te zetten.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze cursus, hoe toegankelijk ook, niet voor iedereen gemaakt is. Je moet echt een doorzetter zijn wil je hier (goed) geld mee gaan verdienen.

Gelukkig heb ik weten door te zetten. Het voelde soms als 'even door de zure appel heen', maar toen ik de eerste euro's op mijn bankrekening bijgeschreven kreeg voelde het echt heel lekker. Als een overwinning.

Zo van "dat heb ik toch maar even mooi gedaan". Trots en blij.

De moeite was het dus zeker waard. En met de resultaten die ik tegenwoordig haal met dropshippen zou ik het zo weer doen. Het geeft ook een soort van voldoening als je ziet dat mensen blij zijn met het product dat ze hebben gekocht. Ik besef me iedere keer weer dat ik een goede prijs heb geregeld voor iets waar mijn klanten happy van worden. Dat voelt echt lekker.

Eerlijk is eerlijk. Dit krijg je niet zomaar voor elkaar. Je moet er dus echt wel tijd en moeite insteken. Denk niet aan succes op de korte termijn, maar kijk vooral wat je in de lange haal kunt bereiken.

4.1 Voordelen Dropship Academy

 • Helder en duidelijk uitgelegd. De video's, teksten en opdrachten zitten goed in elkaar. Er zit een duidelijke opbouw in. Van begin tot het eind.
 • De cursus werkt. Inmiddels verdien ik tussen de 2K en 3K per maand (update september 2019)
 • De community is erg hecht en je kunt er ALLES kwijt. Mensen zijn maar al te bereid om te helpen daar nodig.
 • In het begin is het moeilijk, maar zodra je de eerste resultaten ziet krijg je enorm veel motivatie. Dat voelt echt heerlijk.

4.2 Nadelen van de cursus

 • Moeilijk. Ik ben er van overtuigd dat niet iedereen deze manier van geld verdienen aankan. Het is namelijk, zoals ik al eerder aangaf, echt even doorbijten. Het duurde mij wel een aantal maanden voordat ik de eerste euro's zag binnenkomen.

5.0 3 Veelgestelde vragen over Dropship Academy 3.0

5.1 Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet tevreden ben of kan ik het abonnement opzeggen?

Joshua blijkt zo achter zijn cursus te staan dat, als je binnen 30 dagen geen sales maakt, je je geld terug terug kunt vragen. 

Zelf heb ik om eerlijk te zijn meer dan twee maanden over gedaan voordat ik mijn eerste geld binnenkreeg, maar dat wist ik al bijna wel van te voren. Dit kwam doordat het mij allemaal wat langer duurde voordat ik de cursus kon doorlopen.

Ik wist echter dat ik sowieso sales ging maken na die 30 dagen. Ben je niet tevreden, om wat voor reden dan ook, kun je hoe dan ook je geld terugkrijgen binnen 14 dagen. Ben je na die termijn toch niet tevreden, moet je een goede reden kunnen geven.

In principe ga je altijd een jaarbonnement aan. Je kunt dit per jaar, per kwartaal en soms zelfs maandelijks betalen. Maar, je moet dus altijd een jaar betalen.

5.2 Moet ik SEO teksten maken zodat ik (gratis) hoog in Google kom?

Het hoeft niet perse, om sales te kunnen maken. Je krijgt namelijk in de cursus veel informatie en tools aangereikt om betaald verkeer te krijgen. Zelf ben ik wel meer een voorstander van organisch, gratis verkeer.

Dat is in mijn ogen namelijk duurzamer. Ik wil het je dus wel aanraden, maar het is niet verplicht. Beide manieren komen uitgebreid aan bod (zowel SEO als SEA).

5.3 Is de Dropship Academy beter dan de BOL Masterclass van Jia Ruan?

Dat hangt helemaal af van wat je zelf precies wilt. Het grootste verschil zit hem in dat je met de BOL Masterclass van Jia Ruan leert hoe je via Bol.com te verkopen. Je hoeft daarbij dus geen eigen website op te zetten.

Met dropshippen ga je dat juist wel doen; een eigen webshop opzetten en inrichten. Het is maar net waar jezelf meer achterstaat en wat "beter bij je past".

5.4 Zijn er vacatures beschikbaar?

Team Dropship Academy is regelmatig op zoek naar gemotiveerde strijders. Bekijk de vacature pagina of er jobs zijn die jij wel ziet zitten.

5.5 Is deze cursus voor mij geschikt?

In principe is deze cursus voor iedereen geschikt die meer vrijheid, blijheid en geld in zijn of haar leven wilt. Wel is het zo dat je je goed moet beseffen dat je, voordat je je ideale lifestyle bereikt, er hard voor moet werken.

Daarnaast is een intens geloof in jezelf, dat jij dit kan, essentieel. Als je niet weet dat het mogelijk is om meer financiële vrijheid en levensplezier te ervaren met dropshippen, dan wordt het een lastig verhaal.

Je moet er wel echt serieus mee aan de slag gaan. Als je denkt van ‘ik zie het wel’, dan ga je jezelf nog wel tegenkomen. Oftewel, de cursus is alleen geschikt voor mensen die ECHT serieus zijn om hun leven in positieve zin te veranderen.

Vraag jezelf dus, voordat je begint, af of je daar echt toe bereid bent. En of je echt bereid bent om vele uren te zwoegen zonder dat je direct resultaat behaalt. Resultaat krijg je op lange termijn. Kun je daarmee dealen? 🙂

Ben je hier niet helemaal zeker van, praat dan even met een medewerker van Team Dropship Academy. In een half uurtje krijg je een beter beeld van de masterclass en hij/zij kan snel inschatten of jij hier succes mee gaat behalen of niet.

6.0 Conclusie van deze recensie over de Dropship Academy 3.0

Je merkt dat ik zeer tevreden ben over de Dropship Academy. Hoe kan het ook anders, ik maak mooie pieken mee in omzet. Iets wat langzaam en magertjes begon, is inmiddels uitgegroeid tot een heerlijk extra inkomen. 

Als laatste belicht ik even de tools waar je mee gaat werken zodra je met bootcamp begint:

Daarnaast worden er verschillende apps gebruikt binnen Shopify en kun je gebuik maken van Google Ads. 

Over alle mogelijkheden wordt uitleg gegeven hoe je dit strategisch en effectief inzet. Uiteindelijk blijft het je eigen voorkeur waar je zelf wel of niet mee bezig gaat.

6.1 Dropship Academy kopen met kortingscode?

Blijkbaar heeft Joshua met een andere internetondernemer een leuke afspraak gemaakt. Je kunt dan via hem 100 euro extra korting krijgen op je eerste betaling. Op deze pagina staat beschreven hoe je voor 247 euro in plaats van €347,- in kunt stappen bij de nieuwste cursus van Joshua.

Boordeling Dropship Academy

7.8

Inhoud

9.0/10

Praktisch

8.0/10

Gemak

6.0/10

Bruikbaarheid

9.0/10

Stijl

7.0/10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier alsjeblieft je naam in.